2012. január 18., szerda

MAXWELL Digital Battery Tester - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

MAXWELL Digital Battery Tester
Személyes átvétel: Debrecenben
Leírás:
A különféle hordozható elektronikus készülékeket a közismert mikró (AAA), ceruza (AA), bébi (C), góliát (D) és 9 V-os (6F22) stílusú szárazelemek vagy akkumulátorok, illetve a különféle típusú gombelemek (pl. LR44. CR2025, CR2032 stb. ) táplálják. Ezek állapotáról nem ad pontos tájékoztatást az ún. üresjárati feszültségük megmérése egy közönséges voltmérővel. Valós képet csak a terheléses feszültségmérés adhat, amikor is egy terhelő ellenállással – az elem/akku kapacitásától függően – néhány, néhányszor tíz milliamperes áramterhelés mellett mérjük meg a kapocsfeszültséget. A dolgot nehezíti a tápcellák változatos névleges feszültsége és fizikai mérete.
A digitális multimétereiről ismert MAXWELL cég MB-25 860 típusjelzéssel hozta forgalomba a tenyérbe illő méretű, digitális kijelzésű elem- és akkuteszterét. A készülék ügyes kialakítású karos mérőkapcsának köszönhetően könnyen vizsgálhatók a legkisebb gombcellák (pl. karóraelemek) és akár a góliát vagy a patentkapcsos kivezetésű 9 V-os zsebtrádiótelepek is.
Egy tolókapcsolóval választhatóan kis (L), közepes (M) és nagy (H) áramterhelés mellett vizsgálhatók a különféle kapacitású elemek és telepek. A kevésbé rutinos felhasználókat a megfelelő terhelőáram-érték kiválasztásában a készülék hátlapjára nyomtatott táblázat segíti. Eszerint például az 1, 2 V-os (NiCd, NiMH akku) vagy az 1, 5 V-os (szárazelem) bébi és góliát cellákra a H kapcsolóállásban kb. 75 mA-es terhelőáramot kényszerít a műszer. Az LCDjéről ekkor leolvasott kapocsfeszültség már valóban jól utal a cella töltöttségi/fáradtsági állapotára. A készülék digitális voltmérője a gépkocsi riasztókba való 12 V-os mini rúdelemek (23A, 27A) vizsgálatát is lehetővé teszi, L állásban, kb. 20 mA-es terhelés mellett.
Ne feledjük! A különféle akkucelláknak kisebb nagyobb mértékű önkisülése is van, ez normális jelenség azoknál. Például egy 100%-osan feltöltött NiMH akkucella több hónapos állásban a töltöttsége több 10%-át is elveszítheti!
Az MB-25 860-as akkuteszterrel könnyen és gyorsan ellenőrizhetők az feltöltött(nek hitt) akkucellák.


Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Az aukció vége: 2012-01-25 11:47
. MAXWELL Digital Battery Tester - Jelenlegi ára: 1 500 Ft